B17


B17/Amygdalin/Nitrilosides/Laetrile


Laetrile, Vitamin B-17 atau Amygdalin merupakan kimoterapi secara semulajadi dan boleh didapati pada 1,200 jenis tumbuh-tumbuhan terutamanya pada biji dan buah seperti aprikot, pic, buah plum, epal dan lain-lain. Ia terdiri dari komponan glucocide dan radikal sianida “bio- accessible”. Ini bermaksud ia dapat menembusi membran selular sehinggalah kepada intrasel dengan tepat dan mudah. Sel-sel kanser, tidak kira jenis kanser, dikenali sebagai Trophoblasts.
Sel-sel trophoblasts ini mengandungi satu enzim dipanggil Beta-glucosidase, B17 (Amygdalin) merupakan sebuah alat untuk membuka kunci enzim ini . Bila B17 ini berjumpa dengan enzim beta glukosidase, B17 terurai untuk membentuk dua molekul glukosa, satu molekul benzaldehid dan satu molekul hidrogen sianida (HCN). Untuk pengetahuan anda hanya badan atau tubuh manusia yang mempunyai sel kanser sahaja mempunyai enzim ini ( Enzim Beta-glucosidase ). Sedangkan pada tubuh manusia normal enzim ini tidak ada. Enzim ini akan terbentuk di sekitar dinding sel kanser, enzim ini amat diperlukan oleh sel kanser untuk proses pembesaran. Sel kanser tidak dapat hidup jika tidak ada enzim ini.
Jika tiada sel-sel kanser dalam badan, tiadalah beta glucosidase. Jika sekiranya tiada beta glucosidase, tidak HCN akan terbentuk dari Laetrile, B17 atau Amigdalin. Sel-sel normal dalam organisma kita mengandungi satu enzim dipanggil Rodhanese yang "meneutralkan" Amygdalin. Enzim ini tidak membenarkan Amygdalin untuk membebaskan sianida. Dalam cara ini, Amygdalin cuma digunakan sebagai glukosa untuk sel-sel yang sihat dan menyediakan tenaga.
Rodhanese dari sel normal berfungsi untuk meneutralkan HCN yang di bebaskan oleh B17 akibat bertindak balas dengan enzim Beta-glucosidase yang hanya boleh di jumpai pada sel kanser. Kita juga tahu B17 terurai untuk membentuk dua molekul glukosa, satu molekul benzaldehid dan satu molekul hidrogen sianida (HCN) setiap kali bertemu dengan enzim Beta-glucosidase. Dua molekul glukosa yang diuraikan ini akan diserap oleh sel normal, kesannya sel normal akan menjadi lebih bertenaga sedangkan benzaldehid dan satu molekul hidrogen sianida (HCN) tadi di naturalkan oleh Rodhanese.
Sel-sel malignan ( kanser ) tidak mengandungi enzim Rodhanese ini. Oleh kerana sel malignan tidak ada enzim Rodhanese makan HCN tidak dapat di naturalkan. B17 diaktifkan untuk membebaskan HCN. HCN terus memusnahkan sel malignan. Dalam situasi tidak di lindungi oleh enzim Rodhanese.
HCN yang telah di naturalkan oleh Enzim Rodhanese akan melalui proses penyahtoksin, melalui kemampuan tisu mamalia dengan kehadiran sebatian sulfur menukarkan sianida kepada tiosianat. Dan di buang melalui sistem perkumuhan mamalia.

Sebenarnya terdapat kebenaran yang disembunyikan selama ini oleh FDA dan Amerika.. oleh kerana mereka tidak dapat mempaternkan buah apricot maka cerita dan kehebatan vitamin B17 di sembunyikan... Orang-orang di hunzakuts di Pakistan... orang-orang Eskimo.. dan Red Indian tidak pernah kenal apa itu penyakit kanser..kerana tabiat pemakanan mereka yang kaya dengan vitamin B17. Percaya atau tidak bukan semua doktor yang tahu tentang B17.... ini kerana mereka semua tertakluk dan di bawah kuasa FDA... Siapakah dalang di sebalik FDA? tontonilah astro Oasis dalam segmen halal-bio untuk mengetahui dengan lebih jelas apa yang saya katakan.... rawatan ini tidak memerlukan surgery..radioterapi ataupun kimoterapi... Sesiapa juga boleh makan vitamin b17 tidak kira sama ada pesakit kanser ataupun tidak.
Selain penyakit kanser vitamin B17 juga boleh menstabilkan glukos & kolesterol dalam darah.. merawat dan mencegah diabetes, merawat gout dan membantu peredaran darah serta lain-lain lagi.

MEMANG BETUL BUAH APRICOT TIDAK BOLEH DIPATERN KAN.. INI KERANA VITAMIN INI TERDAPAT DI DALAM 1200 JENIS BUAHAN DAN TUMBUHAN.. ANTARANYA PETAI, LIMAU NIPIS, BIJI BUAH ANGGUR... OLEH KERANA BUAH INI BOLEH MEMBEKALKAN VITAMIN B17 DAN FDA TIDAK DAPAT MEMPATERNKANNYA.. AI PENGSAN BARAT KALU PATERNKAN SEMUA BUAH HEHEHEH....
 MAKA MEREKA MENUTUP TERUS DAN CUBA TERUS UNTUK MENGEKANG CERITA DAN KELEBIHAN TENTANG VITAMIN B17.. ITU SEBAB DOKTOR X RAMAI YANG BELAJAR TTG B17.. INI SALAH SATU PROPAGANDA YAHUDI.. SEPERTI YANG SAUDARA DAPAT TONTON DALAM ASTRO OASIS BEGITU LAH CERITANYA. TONTON TERUS KERANA RANCANGAN SEGMEN HALAL BIO ADA 3 SIRI MENGENAI B17... 1 LAGI PROPAGANDA YAHUDI MENGATAKAN JIKA KITA MAKAN VITAMIN B17 KITA BOLEH KENA SAKIT JANTUNG(MENGIKUT SEORANG CERITA DOKTOR SORANG NII & DIA TAKUT LESENNYA DI GANTUNG OLEH FDA).
SATU LAGI PRODUK INI DI DAFTARKAN ATAS NAMA MAKANAN BUKAN UBATAN.... KKM PUN X PERLU KERANA IA TIADA PERASA TAMBAHAN..BAHAN PENGAWET..PEWARNA TAMBAHAN ATAU SEBAGAINYA.....
UNTUK MAKLUMAT LANJUT SAUDARA SEMUA BOLEH MENONTON "WORLD WITHOUT CANCER" DI YOUTUBE ATAU MELAYARI TENTANG MASYARAKAT HUNZAKUTS DI PAKISTAN @ ESKIMO @ RED INDIAN MENGAPA MEREKA TIDAK TERKENA KANSER DAN TIDAK PENAH KENAL KANSER.  LAGI....

SUMBER SEMULA JADI YANG TERBUKTI UNTUK RAWATAN KANSER .

BUKTI NYATA

Dr Ernesto Contreras , Oasis of hope Hospital; Beliau telah berjaya merawat 100,000 lebih pesakit kanser menggunakan Vitamin B-17 .

Apakah Pandangan Pakar dan Saintis mengenai Vitamin B 17 ?

Menurut Dr Philip E .. Binzel , Pakar Kanser , Ohio , Usa : ” B 17 bahan alam semulajadi yang terdapat di dalam pemakanan nitrilosides ini boleh memusnahkan sel-sel kanser serta menyuburkan sel-sel bukan kanser”

Dr . Micheal Tait , Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia : ” Kanser adalah penyakit metabolic …… terdapat bukti kukuh bahawa pengurangan vitamin B-17 daripada makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat kanser” .

Dr Dean Burk , Pakar Kanser dari Jerman yang mengkaji secara terperinci : ” Dibawah mikroskop kami masukkan B17 keatas sel kanser , kami melihat bahawa sel-sel kanser itu mati dengan cepat sekali”.

Dr Kanematsu Suguira , Penyelidik Kanser terkenal didunia : ” B17 adalah ejen anti barah paling berkesan yang pernah diujinya” ..

Dr Ernest Kreb Jr , pakar biochemist Pengasas Vitamin B15 dan B17 : ” B17 adalah harapan utama dan terakhir didalam terapi kanser” .

Dr Hans Nieper , Pakar Kanser dari Jerman Barat ” Setelah melebihi 20 tahun bekerja sebagai pakar , saya mendapati vitamin B17 jauh lebih baik mahupun pencegahan ,. Saya berpendapat bahawa tiada lain melainkan Vitamin B17 yang dapat mengawal semua jenis kanser”.

OLEH KERANA KEBERKESANANNYA BANYAK HOSPITAL DAN KLINIK MENGGUNA KAEDAH INI.

Antara klinik dan hospital yang Mengggunakan Vitamin B17

The Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia ,
The Kroiss Cancer Center ,
Austria Immuno - Augmentative Therapy Center , Bahamas ,
Ozone Research Center , Havana ,
Cuba Center for Integrated , Vancouver , Kanada,
HOC Center for Progressive Medicine , Kanada ,
Kelowna Naturopathic Clinic , Kelowna , Kanada ,
Brackendene Clinic , England ,
The Bristol Cancer Help Center , England ,
The Issels Cancer Treatment , England ,
Bio Med Klinik , Jerman , Klinik St Georg , Jerman ,
Optimum Health Centre , Hong Kong ,
United Cancer Research Institute , Hungary ,
The East Clinic , Ireland ,
Sant Orsola Malpighi Hospital , Bologna ,
Itali Holistic Keihoku Hospital , Tokyo ,Jepun ,
Oasis Hope of Hospital , Tiguana , Mexico ,
Hospital de Diagnostico , San Salvador ,
J. Buxalleu Font , Barcelona , Sepanyol ,.
Las Mariposas Clinic , Malaga , Sepanyol ,
Spring of Life Therapeutic Cancer, Afrika Selatan

HOSPITAL MALAYSIA AJE YANG XDE RAWATAN KHAS GUNA VITAMIN B17 KERANA TERTAKLUK DI BAWAH FDA...

Foods Containing B17 (Nitrilosides)

Vitamin B17 appears in abundance in untamed nature. Because B17 is bitter to the taste, in man’s attempt to improve tastes and flavors for his own pleasure, he has eliminated bitter substances like B17 by selection and cross-breeding. It can be stated as a general rule that many of the foods that have been domesticated still contain the vitamin B17 in that part not eaten by modem man, such as the seeds in apricots. Listed below is an evaluation of some of the more common foods. Keep in mind that these are averages only and that specimens vary widely depending on variety, locale, soil, and climate.

Fruits Range* 
blackberry, domestic low 
blackberry, wild high 
boysenberry  med. 
choke cherry  high 
wild crabapple  high 
market cranberry  low 
Swedish (lignon) cranberry high 
currant  med. 
elderberry  med. to high 
gooseberry.  med. 
huckleberry  med. 
loganberry  med.  
mulberry  med. 
quince  med. 
raspberry med. 


Seeds Range* 
apple seeds  high 
apricot seed  high 
buckwheat  med. 
cherry seed  high 
flax  med. 
millet  med. 
nectarine seed  high 
peach seed  high 
pear seeds  high 
plum seed  high 
prune seed  high 
squash seeds  med. 


Beans Range* 
black  low 
black-eyed peas low 
fava high 
garbanzo  low to med. 
green pea  low  
kidney  low to med. 
lentils med. 
lima, U.S. low 
lima, Burma med. 
mung  med. to high 
shell  low 


Nuts (all raw) Range* 
bitter almond high 
cashew low 
macadamia med. to high 


Sprouts Range* 
alfalfa med. 
bamboo  high 
fava  med. 
garbanzo  med. 
mung med. 


Leaves Range* 
alfalfa high 
beet tops  low 
eucalyptus  high 
spinach  low 
water cress  low 


Tubers Range* 
cassava  high 
sweet potato  low 
yams low 


Range*

High — above 500 mgs. nitriloside per 100 grams food

Medium — above 100 mgs. per 100 grams food

Low — below 100 mgs. per 100 grams food

VitaminB17.org’sposition on the use of vitamin B17 in the prevention or cure of cancer: if it is used as a cancer preventative, vitamin B17 should only be obtained from natural sources (see list of foods containing B17) and used in conjunction with a reduced animal-protein/ dairy diet with a strong emphasis on raw, uncooked vegetables and fruits. If cancer is present, however, vitamin B17 may be obtained in both its natural form and injectable or pill form. This should be used in conjunction with a diet which emphasizes raw, uncooked vegetables and fruits, fresh vegetable and fruit juices, and the total elimination of animal-protein, dairy, sugar, and refined flour products.


KEBENARAN YANG DISEMBUNYIKAN


SILA TONTON ASTRO OASIS SEGMEN HALAL-BIO.... DALAM RANCANGAN INI ADA 3 SIRI.... SETIAP SATU MEMPERINCIKAN APA YANG SAYA MAKSUDKAN. "SESUNGGUHNYA SETIAP PENYAKIT ADA UBATNYA".
KANSER.... OH KANSER..... 
UNTUK MENDAPATKAN PENAWAR KANSER & PENERANGAN MENGENAI KELEBIHAN VITAMIN B17 BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DI 
019-9362993 -SHAHRIL

No comments:

Post a Comment